Voděodolné boty: Jak je vybrat, kde je využít a proč je mít

Voděodolné boty jsou nejen praktickým doplňkem, ale také módním trendem. V tomto článku vám poradíme, jak si vybrat voděodolné boty podle vašich potřeb, kde je můžete využít a proč byste je měli mít ve svém botníku.

Voděodolnost jako ochrana před vlhkostí

Voděodolná obuv chrání nohy před pronikáním vody, která by mohla způsobit nepohodlí, podchlazení nebo zdravotní problémy. Voděodolnost se dosahuje hydrofobní úpravou svršku boty nebo použitím membrány. Hydrofobní úprava zabraňuje nasákání vody do materiálu, membrána zase propouští vzduch, ale ne vodu. Voděodolná obuv je vhodná pro deštivé a sněhové počasí, ale také pro brodění se v potocích nebo loužích.

Pracovní obuv pro exteriérové profese

Pracovní obuv je určena pro profese, které vyžadují pobyt v exteriéru za každého počasí, jako jsou stavební dělníci, zahradníci, geodeti nebo projektanti. Pracovní obuv je často opatřena bezpečnostní špicí a zpevněnou patou pro ochranu před zraněním. Pracovní obuv by měla být také pohodlná a odolná proti opotřebení. Voděodolná pracovní obuv je ideální pro práci na vlhkých a blátivých površích, kde by jinak hrozilo prochladnutí nebo plísně.

Trekkingové boty pro turistiku a outdoor

Trekkingové boty jsou vhodné pro milovníky přírody a turistiku. Jsou vyrobeny z přírodních materiálů, jako je pravá kůže, která je pružná a pevná zároveň. Trekkingové boty mají gumovou podešev se silným vzorkem pro stabilitu na vlhkém povrchu. Mají také atraktivní design, který se hodí i do běžného denního použití. Voděodolné trekkingové boty jsou skvělé pro dlouhé pěší výlety v horách nebo lese, kde se můžete setkat s různými terény a počasím.

Vycházková a sportovní obuv pro volný čas

Vycházková a sportovní obuv je určena pro pohodlí ve volném čase. Je vyrobena z pružných materiálů, jako je softshell, který je funkční textil s voděodolnými a prodyšnými vlastnostmi. Podešev je z měkčích materiálů pro příjemný došlap a tlumení nárazů. Vycházková a sportovní obuv má také moderní a barevný vzhled, který dodá vašemu outfitu šmrnc. Voděodolná vycházková a sportovní obuv je ideální pro běhání, cyklistiku nebo jen pro procházku po městě.


Voděodolné boty jsou užitečným a stylovým doplňkem, který by neměl chybět v žádné botníku. Podle vašich aktivit a preferencí si můžete vybrat z různých typů a stylů voděodolné obuvi, která vám zajistí suché a zdravé nohy. Voděodolné boty vám umožní užívat si života bez ohledu na počasí. 


Další články o pracovní obuvi: